joi, 28 martie, 2024

Utilizări uimitoare ale uleiului de nucă de cocos

Distribuie:

Publicat:

Cum utilizam uleiul de nuca de cocos. Uleiul de nucă de cocos este un produs extrem de versatil. Datorită componentelor sale, acest ulei vegetal este un aliat de incredere pentru bucătărie, baie sau chiar pentru întreținerea locuinței. Să nu vorbim nici despre mirosul său complet copleșitor și prețul său foarte atractiv în magazin naturist sau supermarket. Descoperă beneficii ale uleiului de nucă de cocos.

1) Pentru o piele extraordinar de frumoasă și moale

Puteți sa il aplicati pe coate sau genunchi pentru a avea grijă de pielea voastra. Acest lucru va ajuta pielea uscată să se hidrateze. Acest ulei este excelent și după bărbierit. Puteți să vă inspirați și de la Jessica Alba și să il aplicați în timpul sarcinii pentru a evita vergeturile.

2) Pentru a trata părul ca niciun alt tratament

Aplica ulei înainte de șamponare pentru a avea grijă de părul tău. Într-adevăr, va aduce strălucire și nutriție părului uscat și deteriorat, în același timp salveaza scalpul iritat! Este suficient să aplici cu generozitate pe vârfuri și să il lași timp de cel puțin 15 minute. Apoi clătiți bine și șamponati si de doua ori, dacă este necesar.

4) Cum utilizam uleiul de nuca de cocos. Ca tratament facial

Acest ulei este un excelent antioxidant și, prin urmare, este foarte bun pentru pielea feței și cea din jurul ochilor, de exemplu în îngrijirea de peste noapte. Este nevoie de puțin pentru a recâștiga pielea moale. Puteți adăuga, de asemenea, câteva picături cremelor dvs. pentru a le spori eficiența. Datorită acțiunii sale antibacteriene, îl puteți pune pe cosuri pentru a lupta împotriva acneei. Rețineți, însă, că unele tipuri de tenuri (în special cele uleioase) nu o susțin, deoarece poate fi comedogen. Așadar, nu ezitați să testați și nu mai folosiți dacă vă oferă roșeață!

5) Un demachiant extrem de eficient și blând

Îl poți folosi ca orice ulei de curățare pentru a-ți îndepărta machiajul. Se dizolvă în cel mai scurt timp! Îndepărtați-l cu un prosop cald umed.

6) Spumă de bărbierit hidratantă și calmantă

Bateți uleiul de nucă de cocos cu ulei de vitamina E pentru a obține o cremă.

7) Cum utilizam uleiul de nuca de cocos. Pentru a-ți exfolia mâinile sau corpul și chiar buzele

Adăugați zahăr sau sare de mare în uleiul de cocos pentru a face un exfoliant.

8) Cum utilizam uleiul de nuca de cocos. Apă de gură cu efect de albire

Inspirați-vă de la Gwyneth Paltrow clatind gura o dată pe zi cu acest ulei. Acesta nu va lupta numai cu bacteriile și respirația urâtă, dar vă va albi și dinții. Prin contra, scuipă-l în coșul de gunoi și nu în chiuvetă pentru a nu o înfunda!

9) Pastă de dinți organică

Amestecă o doză de bicarbonat de sodiu cu două doze de ulei de nucă de cocos. Adăugați picături de ulei esențial de mentă pentru respirație proaspata și pentru a oferi un gust mai bun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img