News Flash:

Utilizarea tichetelor de masã nu va mai fi limitatã la douã tichete pe zi

16 Aprilie 2014
1813 Vizualizari | 0 Comentarii
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9261 RON (+0.0018)
USD: 4.0937 RON (-0.0183)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Proiectul de act normativ urmareste, pe langã implementarea reglementãrilor privind acordarea tichetelor de masã pe suport electronic si cresterea disciplinei contractuale si sigurantei financiare a sistemului tichetelor de masã, asigurarea unui control mai eficient al utilizãrii tichetelor de masã, precum si aplicarea unitarã si echitabilã a principiilor stabilite prin legea initiala in cazul salariatilor a cãror duratã zilnicã a timpului de muncã este mai mare de opt ore, in regim de turã. Posesorii de tichete de masã nu le vor mai putea utiliza in magazine, locatii, unitati, piete de orice fel care nu vand produse alimentare si nu au afisata la intrare autocolantele speciale ale unitatii emitente.

Proiectul de hotãrare reglementeazã procedura de restituire a tichetelor de masã folosite de salariat in decursul unei luni si la care acesta nu avea dreptul, se aratã in nota de fundamentare a proiectului. Emitentul este obligat sã tipãreascã pe tichetul de masã (pe suport de hartie) numele si prenumele beneficiarului, precum si interdictia de a fi utilizat pentru produse nealimentare. In cazul in care salariatul utilizeazã intr-o lunã un numãr de tichete de masã mai mare decat numãrul de zile lucrate, iar angajatorul nu a incasat de la salariat contravaloarea tichetelor utilizate si necuvenite, firma ii va scãdea pentru luna urmãtoare numãrul tichetelor necuvenite din totalul alocat.

 Totodatã, actul normativ vizeazã implementarea tichetelor de masã pe suport electronic prin stabilirea obligatiei angajatorului de a suporta costurile cu privire la emiterea acestora si a elementelor obligatorii pe care trebuie sã le contina suportul electronic pe care sunt stocate tichetele de masã. Totodatã, emitentii sunt obligati sã identifice unitatile de alimentatie publicã printr-un cod de identificare unic la nivel de platformã sau schemã/aranjament de platã, dupã caz, pentru a permite unitatilor emitente sã autorizeze on line tranzactiile cu tichete de masã electronice efectuate de cãtre salariati.

Unitatea de alimentatie publicã trebuie sã inmaneze utilizatorilor de tichete de masã pe suport electronic un imprimat care contine suma debitatã dupã fiecare utilizare a suportului. Finantele precizeazã cã reglementãrile au stabilite dupã consultãri cu Asociatia emitentilor de tichete de masã din Romania, Asociatia Romanã a Bãncilor, Asociatia de plãti electronice din Romania, Confederatia Nationala Sindicalã “Cartel ALFA”, Consiliul national al intreprinderilor private mici si mijlocii din Romania si Asociatia Marilor Retele Comerciale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1450 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024857 (s)