vineri, 29 martie, 2024

Vaccinul anticancer incepe sa fie testat pe oameni

Distribuie:

Publicat:

Un pas important a fost facut in lupta impotriva cancerului. Incep testele pe pacienti pentru un vaccin revolutionar facut de cercetatorii de la Stanford. Doua etape de verificare pe oameni vor avea loc anul acesta, la care vor lua parte 35 de pacienti. La testele pe soareci vaccinul a avut o rata de eficienta de 97%, adica aproape toti cobaii bolnavi s-au vindecat cu aceasta terapie. Tratamentul consta in injectarea a doua substante care stimuleaza sistemul imunitar sa creeze celule care distrug tumorile. Totusi, vaccinul da rezultate doar pentru anumite tipuri de cancer.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Stanford, noua terapie da rezultate pentru mai multe tipuri de cancer. Una dintre cele doua substante folosite in tratament este deja aprobata pentru a fi administrata pacientilor umani, iar pentru a doua au loc teste cu voluntari. Oamenii de stiinta de la Stanford sustin ca metoda lor ar putea sta la baza unui tratament rapid, fara efecte adverse si foarte important, mult mai ieftin decat toate terapiile existente in acest moment. Chiar si in aceste conditii, va mai trece o buna bucata de vreme pana cand terapia va primi toate aprobarile pentru lansarea pe piata.

Metoda functioneaza pentru multe tipuri diferite de cancer, inclusiv pentru cele care apar spontan. „Cand folosim acesti doi agenti impreuna, putem observa eliminarea tumorilor din intreg corpul”, a declarat Ronald Levy, doctor in oncologie. „Aceasta abordare trece peste procesul de identificare a unor tinte de imunitate specifice tumorilor si nu este necesara activarea completa a sistemului imunitar sau modificarea celulelor imunitare ale unui pacient”, a adaugat Levy. Unul dintre agenti este deja aprobat pentru a fi folosit pe oameni iar celalalt a fost deja testat pentru folosirea pe oameni in cadrul unor experimente clinice. In ianuarie a fost lansat un experiment clinic pentru testa efectele acestui tratament pentru pacientii cu limfom.

sursa: digi24.ro
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img