News Flash:

"Vaccinurile salveaza vieti" si la Vaslui-VIDEO

10 Noiembrie 2016
1302 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Sanatatii a dat startul, ieri, 9 noiembrie, la promovarea Campaniei "Vaccinurile salveaza vieti". Se trage un semnal de alarma catre toti parintii care refuza vaccinarea si se informeaza despre eficienta si importanta metodelor de prevenire a bolilor care pot provoca moartea.

Victor Rebengiuc este protagonistul clipului video al campaniei, in care mesajul subliniaza importanta vaccinurilor pentru prevenireaa bolilor care pot afecta sanatatea si viata oamenilor.

El spune povestea razboaielor care au luat viata a 200 de milioane de oameni,in timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vacccinare, au omorat peste 600 de milioane.

Potrivit studiilor, in cazul copiilor de un an, acoperirea vaccinala este sub 81% pentru toate antigenele vaccinale, in timp ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) tinde catre o tinta de 95 %.
Un procent de 15% dintre copii nu au fost vaccinati complet ori au refuzat.

Pentru judetul Vaslui, Directia de Sanatate Publica a trimis in luna octombrie o prima serie de 7.500 doze de vaccin pentru imunizarea antigripala. Urmeaza sa primeasca si celelalte transe de diferite tipuri imediat ce vor fi demarate procedurile de licitatie,vor fi achizitionate si apoi distribuite in transe.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1034 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043936 (s)