vineri, 29 martie, 2024

Valentin Ionescu (ASF): ‘Piata de capital ajuta la o mai buna performanta macro-economica’

Distribuie:

Publicat:

 

Piaţa de capital, prin mecanisme specifice, ajută la o mai bună performanţă macro-economică, iar în cele din urmă câştigătorii suntem noi toţi, a declarat, vineri, Valentin Ionescu, director al Direcţiei de Strategie şi Stabilitate Financiară din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

"Acum, după 25 de ani, Bursa de Valori şi-a găsit locul în societatea românească. A dovedit ca poate fi un partener in finanţarea companiilor private dar şi de stat. A ajutat statul român să ridice bani pentru proiectele importate prin emisiunea de titluri de stat listate pe platforma BVB dar şi prin îmbunătăţirea performantelor companiilor de stat tranzacţionate. Prin mecanisme specifice, piaţa de capital ajută la o mai bună performanţă macro-economică, în cele din urmă câştigătorii suntem noi toţi", a spus Valentin Ionescu, la evenimentul "25 de ani de istorie la Bursa de Valori Bucureşti", potrivit agerpres.ro.

De asemenea, el a făcut referire la prima şedinţă de tranzacţionare a BVB din urmă cu 25 de ani, menţionând că a fost prezent în sală.

"Mă încearcă sentimente dintre cele mai plăcute zilele acestea când BVB împlineşte 25 de ani! În data de 20 noiembrie 1995, student fiind, aşteptam cu emoţie în faţa calculatorului din Sala Mitiţă Constantinescu (primul sediu BVB, prin amabilitatea BNR) deschiderea primei şedinţe de tranzacţionare. Eram o mână de brokeri, toţi tineri şi plini de speranţă, care au avut curajul să încerce ceva nou, să devină agenţi de bursă. Ulterior am avut onoarea să conduc Bursa de Valori ca Director General, perioadă în care am avut cea mai mare listare din Europa Centrală şi de Est, a Fondului Proprietatea", a mai spus Valentin Ionescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img