vineri, 19 aprilie, 2024

VAMA ALBITA : Alt autocamion, aceeasi metoda de ascundere a tigarilor de contrabanda -FOTO

Distribuie:

Publicat:

Echipa comuna de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita – judetul Vaslui a descoperit 145.280 tigarete de provenienta R. Moldova, pe care un cetatean roman a incercat sa le introduca in tara, ascunse in rezervorul de motorina al autocamionului pe care il conducea.

Miercuri, 09 mai, in jurul orei 15.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, cetateanul roman Sergiu G., in varsta de 33 de ani, conducand un autocamion marca Iveco, inmatriculat in R. Moldova. Soferul a declarat intentioneaza sa ajunga in Bulgaria, iar autovehiculul nu este incarcat cu marfa.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport,  in urma caruia, politistii de frontiera si lucratorii vamali au descoperit, ascunse intr-un spatiu special amenajat, realizat prin modificarea (sudarea) rezervorului de motorina, cantitatea de totala de 145.280 tigarete (7.264 pachete), diferite marci, de provenienta R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor in valoare totala de 33.414 lei, sanctionarea contraventionala a barbatului cu amenda in valoare de 10.000 lei, precum si indisponibilizarea autocamionului, in valoare de 50.000 lei, in vederea confiscarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img