vineri, 29 martie, 2024

VAMA ALBITA:Aproximativ 7.000 de tigarete de contrabanda confiscate la frontiera

Distribuie:

Publicat:

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera vasluieni impreuna cu lucratorii vamali au depistat, 6.760 tigarete ascunse pe care trei participanti la traficul transfrontalier incercau sa le introduca ilegal in Romania.

* In ziua de 23 iulie , in jurul orei 11.00, la P.T.F. Albita/ judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, cetateanul din R. Moldova Sergiu N., in varsta de 48 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in R. Moldova.

* In ziua de 25 iulie, in jurul orei 02.00, tot la P.T.F. Albita/ judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, in calitate de pasager al unui autoturism marca Seat, Stela J., cu cetatenie romana si R.Moldova, in varsta de 47 de ani.

* O ora mai tarziu, in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra in tara, pasager intr-un autoturism marca BMW, cetateanul francez Ghennadii S., in varsta de 37 de ani.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculelor si persoanelor, ocazie cu care, echipele comune de control formate din lucratori vamali si politisti de frontiera au descoperit ascunse in lada frigorifica, in lada de scule si sub scaunul soferului microbuzului, lipite pe corpul femeii si in bagajele personale ale cetateanului francez, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, un numar total de 6.760 tigarete, de provenienta R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor in valoare de 1.522 lei si sanctionarea contraventionala a celor trei cu amenda in valoare totala de 17.000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img