News Flash:

Vama ALBITA : Autoturism și certificat de înmatriculare declarate furate din Franța, descoperite la frontiera de est

29 Octombrie 2020
666 Vizualizari | 0 Comentarii
thumbnail 12 jfif

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Renault Clio și certificatul acestuia de înmatriculare, care figurau în bazele de date ca fiind furate din Franța.

În ziua de 28 octombrie, în jurul orei 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 39 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un autoturism, marca Renault Clio, înmatriculat în Franța.

„Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că atât acesta, cât și certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul de pe platformă, figurează în bazele de date ca fiind bunuri căutate pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale, semnalări introduse de autoritățile din Franța.” declara Irina Mirica – purtatorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul din Franța, plătind suma 2.400 de euro, moment în care a primit și documentele prezentate la controlul de frontieră și că nu avea cunoștință despre faptul că mijlocul de transport în cauză este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de  20.000 de lei și certificatul de înmatriculare, au fost reținute în vederea continuării cercetărilor.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 23 queries | Mysql time :0.039860 (s)