vineri, 26 aprilie, 2024

VAMA ALBITA: Carte de identitate falsa, descoperita de politistii de frontiera vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera vasluieni cerceteaza pentru complicitate la fals un tanar din Republica  Moldova asupra caruia, la controlul de frontiera, a fost gasita o carte de identitate romaneasca falsa.
 
In ziua de 14 martie, in jurul orelor 03.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita judetul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra in tara, cetateanul din Republica  Moldova Ion B., in varsta de 25 de ani, conducand un autoturism marca Toyota, inmatriculat in Republica Moldova.

Pe timpul controlului de frontiera, in momentul solicitarii documentelor de identitate, politistul de frontiera care efectua controlul a observat, in port-documentul lui Ion B., o carte de identitate cu insemnele Romaniei.

“Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea cartii de identitate observate cu ocazia controlului de frontiera, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentul in cauza nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, acesta fiind fals.” declara Irina Mirica, purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Cu privire la cele constatate, Ion B. a declarat ca nu are cetatenie romana si ca a procurat respectivul document de la un conational, in schimbul sumei de 100 euro cu intentia de a–l folosi in Germania, pentru a–si gasi mai usor un loc de munca.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img