joi, 28 martie, 2024

Vama Albita : Carti de identitate false, oprite din drumul catre Germania

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au descoperit, ascunse asupra a doi cetateni din R. Moldova, doua carti de identitate false, care urmau sa fie folosite in Germania.
 
La sfarsitul saptamanii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-au prezentat pentru a intra in tara, ca pasageri intr-un autoturism inmatriculat in R. Moldova, cetatenii din R. Moldova C.V. si S.I., in varsta de 36 de ani, respectiv 39 de ani.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra vehiculului si persoanelor, ocazie cu care echipa comuna de control, formata  din politisti de frontiera si lucratori vamali, a descoperit ascunse, in portofelele celor doi barbati, doua carti de identitate, cu insemnele autoritatilor romane.

Cu ocazia verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca documentele in cauza nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unora autentice, fiind false.  

Cu privire la cele constatate, barbatii au declarat ca au procurat cartile de identitate de la o persoana necunoscuta, contra sumei de 50 euro fiecare si urmau sa foloseasca documentele in Germania.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in ambele cauze sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img