vineri, 29 martie, 2024

VAMA ALBITA : Cetatean din Republica Moldova cercetat pentru dare de mita

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera vasluieni efectueaza cercetari cu privire la un barbat cu cetatenie romana si Republica Moldova care a incercat sa ofere suma de 50 de dolari pentru ca politistul de frontiera care a descoperit asupra sa o carte de identitate falsa sa nu ia masuri legale impotriva lui.
 
La sfarsitul saptamanii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita – judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, pasageri intr – un autocar cursa regulata pe ruta Chisinau-Berlin, Vladimir P., cetatean din R. Moldova in varsta de 34 de ani si Vasile I., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 37 de ani.

“In timpul controlului de frontiera, in momentul solicitarii documentelor de identitate, politistul de frontiera care efectua controlul a observat, in port-documentul lui Vasile I. o alta carte de identitate cu insemnele autoritatilor romane, fapt pentru care a solicitat-o la control. Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea cartii de identitate depistate cu ocazia controlului de frontiera, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentul in cauza nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total. ” declara Irina MIRICA, purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

In momentul in care celor doua persoane li s-a adus la cunostinta ca documentul este fals, Vasile I. a oferit politistului de frontiera suma de 50 de dolari pentru a nu fi luate masuri legale impotriva sa. Politistul de frontiera a refuzat categoric suma de bani oferita si i-a adus la cunostinta lui Vasile I. ca fapta sa constituie infractiunea de dare de mita.

Deoarece persoana in cauza a insistat ca politistul de frontiera sa primeasca suma de bani oferita, politistul de frontiera a informat sefii ierarhici despre situatia creata si au fost anuntate autoritatile abilitate din cadrul Serviciului Judetean Anticoruptie Vaslui, care s-au prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita pentru luarea masurilor legale.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si dare de mita.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img