vineri, 29 martie, 2024

VAMA ALBITA: Permis de conducere fals, ascuns in buzunar

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari cu privire la un barbat cu cetatenie R. Moldova asupra caruia a fost descoperit un permis de conducere fals.
 
La sfarsitul saptamanii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra in tara, cetateanul din R. Moldova Nicolae G., in varsta de 29 de ani, pasager intr-un microbuz marca Volkswagen, care se deplasa pe ruta R. Moldova-Germania.

In baza unor analize de risc pe linia migratiei ilegale, au fost efectuate controale amanuntite persoanelor si bagajelor, in urma carora echipa comuna de control  a descoperit ascuns in buzunarul drept al pantalonului cu care era imbracat Nicolae G., un permis de conducere, cu insemnele autoritatilor din R. Moldova, avand fotografia si datele de identificare ale acestuia, valabil pentru categoriile “B”, “C”, “BE” si “CE”.

"Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii nostri au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care s-a constatat ca documentul in cauza nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, fiind fals total.Cu privire la cele constatate, tanarul  a declarat ca a procurat documentul de la un conational, ale carui date nu le cunoaste, in schimbul sumei de 300 euro cu intentia de a–l folosi in Germania, pentru a–si gasi mai usor un loc de munca. " declara Irina Mirica – purtator de cuvant al S.T.P.F. Vaslui

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img