marți, 23 aprilie, 2024

VAMA ALBITA: Permis de conducere fals, depistat la controlul de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari cu privire la un barbat care a prezentat la controlul de frontiera un permis de conducere fals.

Joi, 06 iulie, in jurul orei 19.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, cetateanul cu dubla cetatenie, romana si moldoveneasca, Aurel L.,  in varsta de 34 de ani, conducand un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in Republica Moldova.

La controlul de frontiera, pe langa documentele de identitate, barbatul a prezentat si un permis de conducere cu insemnele autoritatilor moldovenesti.

Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au stabilit ca documentul in cauza nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals.

In legatura cu cele constatate, barbatul a declarat verbal faptul ca detine permis de conducere, eliberat de autoritatile din Republica Moldova, dar ca la sfarsitul lunii iunie 2017 acesta i-a fost luat de un echipaj al Politiei Romane. Ulterior, o cunostinta l-a ajutat sa isi procure un alt permis de conducere cu datele din cel retinut, document  pe care l-a prezentat la controlul de frontiera.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de uz de fals si complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img