joi, 25 aprilie, 2024

VAMA ALBITA : Permise de conducere false, depistate la controlul de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari cu privire la doi tineri care au prezentat la controlul de frontiera permise de conducere false.
 
Luni, 31 iulie, in jurul orei 23.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra in tara, cetateanul din R. Moldova  Marius J., in varsta de 22 de ani, conducand un autoturism marca Honda, inmatriculat in R. Moldova.

La controlul de frontiera, pe langa documentele de identitate, barbatul a prezentat si un permis de conducere cu insemnele autoritatilor din R. Moldova.

“Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucratorii nostri au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care s-a constatat ca documentul in cauza nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, fiind fals total. “declara Irina Mirica – purtatorul de cuvant al S.T.P.F. Vaslui

In legatura cu cele constatate, Marius J. a declarat ca permisul de conducere eliberat de autoritatile din R. Moldova pe numele sau i-a fost retinut la sfarsitul anului 2016 de catre Politia Rutiera Romana, pentru depasirea limitei de viteza si ca documentul pe care l-a prezentat la controlul de frontiera l-a primit de la un conational, la inceputul anului 2017, contra sumei de 150 de euro. Acesta a mai declarat ca nu are cunostinta ca documentul este fals ori falsificat, fiind convins ca documentul este cel original, inapoiat de autoritatile competente din R. Moldova.

Marti, 1 august, in jurul orei 02.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a iesi din tara, Veaceslav C., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 22 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in R. Moldova.

“Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontiera, lucratorii nostri au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care s-a constatat ca documentul in cauza nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals total. “ declara Irina Mirica – purtatorul de cuvant al S.T.P.F. Vaslui

In legatura cu cele constatate, Veaceslav C. a declarat ca nu are cunostinta ca documentul este fals ori falsificat, deoarece el a  urmat cursurile unei scoli de soferi si ca o persoana din cadrul institutiei respective i-a facilitat obtinerea cu prioritate a permisului de conducere prezentat la controlul de frontiera, contra sumei de 200 euro.
Politistii de frontiera efectueaza cercetari in ambele cazuri sub aspectul savarsirii infractiunii de uz de fals.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img