vineri, 29 martie, 2024

VAMA ALBITA: Remorca si dulciuri ”cu aroma” de tutun – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi impreuna cu inspectorii vamali au depistat trei persoane care au incercat sa introduca ilegal in Romania tigarete de provenienta Republica Moldova, ascunse in podeau dubla a unei remorci, pe corp si in cutii cu dulciuri.

* In ziua de 26 mai, in jurul orei 17.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, conducand un ansamblu de vehicule format    dintr-un autoturism marca Volkswagen Passat si o remorca, ambele inmatriculate in Germania, cetateanul roman N.E., in varsta de 33 de ani.

In baza analizei de risc efectuate, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra ansamblului, ocazie cu care, echipa comuna de control formata  din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit ascunse in podeaua dubla a remorcii, 17.200 tigarete, de diferite marci, cu timbru de acciza R. Moldova.

 * Pentru valorificarea unor informatii detinute, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iasi, specificul feroviar, au organizat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari.

Astfel, cu ocazia efectuarii formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, asupra pasagerilor trenului international 401, care circula pe relatia Chisinau-Bucuresti, au fost identificati, intr-una dintre cusete, cetatenii moldoveni V.M. si I.S, in varsta de 60, respective 67 de ani, care  aveau ascunse pe corp precum si in cutii cu dulciuri (napolitane si biscuiti) 3.560 tigarete, diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, in ambele cazuri a fost luata masura retinerii tigarilor in valoare de aproximativ 6.000 lei si sanctionarea contraventionala a persoanelor cu amenzi in valoare totala de 20.000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img