vineri, 29 martie, 2024

VAMA ALBITA:Tigari de contrabanda ascunse in bagaje si in bordul unui autovehicul

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Albita, impreuna cu inspectorii vamali au descoperit peste 4.000 de tigarete de provenienta R. Moldova, ascunse in bagajele personale si in bordul unui autovehicul marca Volkswagen.

*In ziua de 8 ianuarie, in jurul orei 07.30, la P.T.F. Albita/ judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Andrei H., in varsta de 38 de ani, conducand un ansamblu de vehicule format din microbuz si remorca, ambele inmatriculate in R. Moldova.

* In acelasi punct de trecere a frontierei, in ziua de 10 ianuarie, in jurul orei 11.30, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pe sensul de intrare in tara, cetateanul din R. Moldova Eugeniu B., in varsta de 21 de ani, conducand un autocar inmatriculat in judetul Iasi.

* Cateva ore mai tarziu, tot in PTF Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru a intra in tara, cetateanul roman Valerica C., in varsta de 36 de ani, conducand un autovehicul marca Volkswagen Transporter, inmatriculat in judetul Iasi.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unor controale amanuntite asupra autovehiculelor si persoanelor in cauza, ocazie cu care, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit ascunse si nedeclarate, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, cantitatea totala de 4.170 tigarete, de provenienta R. Moldova, ascunse in bagajele personale ale lui Andrei H. Si Eugen B. si in bordul autovehiculului marca Volkswagen.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigaretelor in valoare totala de 925 lei si sanctionarea contraventionala a celor trei persoane cu amenda in valoare totala de 10.000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img