joi, 28 martie, 2024

Vama Albita : Tigari de contrabanda ascunse in cabina unui camion, confiscate la frontiera

Distribuie:

Publicat:

Echipa comuna de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita a descoperit la controlul de frontiera, ascunse in cabina unui camion, peste 5.700 de tigarete de provenienta R. Moldova, ce urmau sa ajunga pe piata neagra din Cehia.

In ziua de 25 iunie, in jurul orei 18.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, cetateanul ceh B.L., in varsta de 51 de ani, conducand un ansamblu de vehicule format dintr-un camion si o remorca,  ambele inmatriculate in Cehia.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport si persoanei, ocazie cu care echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit, ascunsa si nedeclarata in cabina camionului, cantitatea totala de 5.760  tigarete, de diferite marci, cu timbru de acciza R. Moldova.

Cu privire la cele constatate, B.L. a declarat ca tigarile ii apartin si ca urma sa le comercializeze pe piata neagra din Cehia.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor in valoare totala de 1.440 de lei si sanctionarea contraventionala a barbatului cu amenda in valoare de 5.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img