vineri, 19 aprilie, 2024

VAMA ALBITA: Titlu de calatorie falsificat, descoperit de politistii de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat o femeie, cetatean roman, care a incercat sa iasa din Romaniei impreuna cu copilul sau minor, in varsta de numai 15 luni, pentru care a prezentat la controlul de frontiera un titlu de calatorie falsificat.  
 
Marti, 22 martie, in jurul orei 00.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de iesire din tara, o femeie – cetatean roman si un barbat – cetatean al Republicii Moldova, parintii unui minor in varsta de 15 luni, calatorind cu un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in Romania.
La controlul de frontiera, parintii au prezentat pentru minor un titlu de calatorie provizoriu cu insemnele autoritatilor daneze.
“Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucratorii nostri au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care s-a constatat ca documentul a suferit modificari in ceea ce priveste perioada de expirare si adaugare de text la rubrica ruta calatoriei.” declara Irina Mirica, purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui
La cercetari s-a constat ca parintii au intrat legal in tara cu minorul, in baza titlului de calatorie valabil, eliberat de autoritatile din Danemarca, iar mama a declarat ca dorea sa calatoreasca in Republica Moldova impreuna cu copilul si deoarece documentul expirase, a recurs la modificarea acestuia.
Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img