vineri, 19 aprilie, 2024

VAMA ALBITA: Un permis de conducere fals, trei infracțiuni

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.
 
În ziua de 26 iulie a.c., în jurul orei 12.30, în P.T.F.Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul din R.Moldova, Nicolae P., în vârstă de 23 de ani, conducând un autoturism marca Mitsubishi, înmatriculat în Republica Moldova.

“Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, similar celor eliberate de autorităţile din R. Moldova, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. În urma verificărilor efectuate prin Centrul Comun de Contact Galați, autoritățile din R.Moldova au comunicat colegilor noștri faptul că Nicolae P. nu posedă permis de conducere.” declara Irina Mirica- purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;}

În legătură cu cele constatate, tânărul a declarat că în anul 2015 a urmat cursurile unei școli de șoferi din R.Moldova, unde i s-a propus ca în schimbul sumei de 50 euro să primească permisul mai repede. De asemenea, acesta a menţionat că nu are cunoştinţă că permisul în cauză este fals.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img