News Flash:

Vamesul husean,SORIN CODAESCU in arest la domiciliu. Acesta isi primea spaga in barul lui Costin din ALBITA

29 Ianuarie 2015
3995 Vizualizari | 1 Comentarii
Huseanul care lucra ca vames si care se aproviziona cu tigarete din magazinele duty free si care isi primea spaga prin intermediul restaurantului din Vama Albita, a scapat de masura arestului preventiv. Astazi, 27 ianuarie, judecatorii vasluieni au decis sa se inlocuiasca masura de arestare preventiva cu cea de arest la domiciliu, iar procurorii care au anchetat cazul au anuntat ca nu vor face recurs deciziei.

Aceasta masura a fost luata dupa ce Sorin Codaescu a revenit asupra declaratiilor date si a colaborat strans cu anchetatorii. Vamesul Sorin C. era acuzat ca a alcatuit un grup infractional in P.T.F Albita impreuna cu alti doi colegi si cu patronul restaurantului din Albita, DAN COSTIN. Acesta schimbare s-a produs dupa ce judecatorii de la Tribunalul Vaslui au observat ca inculpatul si-a schimbat conduita procesuala. Initial, acesta nega orice fel de acuzatie .

Politistul Codaescu a fost acela care a solicitat magistratilor vasluieni schimbarea masurii de arest preventiv cu cea de control judiciar sau arest la domiciliu. Controlul judiciar a fost considerat de catre judecatori o masura prea blanda, acestia acceptandu-i arestul la domiciliu, urmand ca politistul de frontiera sa fie pus in libertate la ramanerea definitiva a hotararii ( in speta 48 de ore de la comunicare).

Pe tot timpul masurii de arest la domiciliu, invinuitul CODAESCU nu are voie sa paraseasca imobilul de pe strada Albita din municipiul Husi fara permisiunea organului judiciar, acesta mai fiind obligat sa se prezinte in fata procurorilor ori de cate ori este chemat.

De asemenea, pe toata durata arestului la domiciliu, politistul CODAESCU nu are voie sa comunice, direct sau indirect, cu inculpatii: Costin Dan, Birca Constantin Constantiniu, Branici Victor, Postea Narcis Iulian si Cortojan Nicolae Catalin, suspectii Damaceanu Lucian, Capatina Dorin, Mihu Jan, Costin Alexandru Daniel, Gheorghiu Dumitru Paul, Antoci Oleg si martorii Ionescu Daniel Andrei, Stoleru Ovidiu, Bejan Maria Georgiana, Harabagiu Mihail, Ianos Catalin, Dragomir Iulian Marian, Harabagiu Valerica, Popovici Fanica, Harnagea Titi, Dodiu Vasile, Sandu Ioan, Mihu Daniel-Costel, Codreanu Florin si Codreanu Petrica.

Paravanul spagilor primite era in barul si restaurantul din Albita.

Afaceristul husean Dan Costin (45 ani) efectua zeci de deplasari la duty free-ul din Republica Moldova de unde se aproviziona cu tigari pe care le comercializa ulterior, la negru, atat in incinta restaurantului, cat si prin intermediul altor persoane, cercetate la randul lor in dosar.

Anchetatorii au descoperit ca barul si restaurantul din Vama Albita sunt folosite drept paravan pentru foloasele necuvenite primite de lucratorii din PTF Albita. De frica sa nu mai fie surprinsi de camerele de supraveghere, acestia trimit soferii care tranziteaza frontiera sa lase sume de bani si alte bunuri angajatilor care lucreaza in cele doua spatii comerciale, ulterior fiind recuperate de politistii de frontiera la iesirea din ture.

huseanul sorin codaescu politistul codaescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

babacuchiloti  | #1425
chiar toti lucratorii???!!
sunteti asa de siguri domnilor reporteri, sunteti asa de siguri!....
"Anchetatorii au descoperit ca barul si restaurantul din Vama Albita sunt folosite drept paravan pentru foloasele necuvenite primite de lucratorii din PTF Albita. De frica sa nu mai fie surprinsi de camerele de supraveghere, acestia trimit soferii care tranziteaza frontiera sa lase sume de bani si alte bunuri angajatilor care lucreaza in cele doua spatii comerciale, ulterior fiind recuperate de politistii de frontiera la iesirea din ture."
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1651 (s) | 34 queries | Mysql time :0.052756 (s)