sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vanzarile Huawei au fost mari in 2018, chiar daca se afla in conflict cu SUA: peste 100 de miliarde de dolari

Distribuie:

Publicat:

Vânzările Huawei Technologies au depăşit 100 de miliarde de dolari în 2018, chiar dacă livrările de echipamente de telecomunicaţii au stagnat pe fondul avertismentelor Statelor Unite date altor guverne, potrivit cărora tehnologia companiei chineze implică riscuri de securitate, transmite MarketWatch, relatează News.ro.

 

Huawei a anunţat vineri o creştere de 19,5% a vânzărilor în 2018, la 721,2 miliarde de yuani (105,2 miliarde dolari), datorită creşterii de două cifre înregistrată de divizia de consum şi de cea pentru companii, în timp ce vânzările de telefoane şi echipamente pentru internet au rămas neschimbate, la 294 miliarde yuani (62,3 miliarde dolari).

Huawei, cel mai mare producător de echipamente de reţele pentru telefonie şi internet, respinge acuzaţiile SUA potrivit cărora compania facilitează spionajul guvernului chinez.

Statele Unite exercită presiuni asupra aliaţilor săi pentru ca aceştia să nu folosească echipamente Huawei într-o perioadă în care operatorii de telecomunicaţii se pregătesc să investească miliarde de dolari în tehnologie 5G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img