marți, 19 martie, 2024

Vanzarile producatorilor de smartphone-uri continua sa scada pentru al treilea trimestru consecutiv

Distribuie:

Publicat:

 

Vânzările producătorilor de smartphone-uri continuă să scadă pentru al treilea trimestru consecutiv, ca urmare în primul rând a dificultăţilor create de pandemie, potrivit news.ro.

În al treilea trimestru al acestui an au fost vândute 366 milioane de smartphone-uri în întreaga lume, conform analizei publicate de Gartner.

Vânzările de smartphone-uri au scăzut în acest trimestru cu 5,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi, chiar dacă reprezintă un regres, este unul semnificativ mai mic decât cel de 20% din prima jumătate a acestui an.

Pandemia şi dificultăţile pe care aceasta le-a creat pentru furnizorii de componente şi producătorii de smartphone-uri reprezintă una din explicaţiile scăderii, însă nu şi singura.

Piaţa smartphone-urilor ajunsese oricum la saturaţie, iar upgrade-urile minore aduse de producători nu mai determină utilizatorii să-şi schimbe device-ul la fel de repede, crescând astfel timpul pentru care o persoana păstrează smartphone-ul înainte de a-i căuta înlocuitor.

Speranţele puse în tehnologia 5G pentru creşterea vânzărilor nu s-au concretizat nici ele, cel puţin până acum. Acoperirea rămâne principala problemă, însă nici vitezele reale nu conving, în unele cazuri diferenţa faţă de 4G nejustificând cheltuiala upgrade-ului.

În ceea ce priveşte producătorii, Samsung, cu 80,8 milioane de unităţi livrate, şi Huawei, cu 51,8 milioane de unităţi livrate, ocupă primele două locuri. Huawei scade cu 21,3% pe fondul embargoului impus de Statele Unite.

Cu 44,4 milioane de unităţi livrate, Xiaomi trece în faţa Apple pe locul trei în top şi se uită deja la Huawei. Samsung şi Xiaomi sunt şi singurii producători care au crescut cu 2,2%, respectiv 34,9%.

Apple a scăzut cu 0,6% în al treilea trimestru, după ce a livrat 40,6 milioane de unităţi. Însă, Apple şi-a lansat noua serie de iPhone-uri mai târziu decât de obicei, iar impactul acesteia va fi văzut abia în ultimul trimestru al anului.

Pe locul 5 se află Oppo, cu 29,8 milioane de unităţi livrate, însă în scădere cu 2,3% de la an la an.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img