joi, 28 martie, 2024

Varianta de vis la nationala Romaniei: tandem Mircea Lucescu – Razvan Lucescu, dupa EURO?

Distribuie:

Publicat:

Anghel Iordanescu mai are contract cu echipa nationala a Romaniei pâna la finalul campaniei de la Campionatul European din aceasta vara si se înmultesc zvonurile cu privire la înlocuitorul sau pe banca primei reprezentative. Nu este pentru prima data în ultimii ani când numele lui Mircea Lucescu e implicat într-un proiect pentru prima reprezentativa. A fost si în planurile echipei lui Gica Popescu, în campania “Baciului” pentru presedintia Federatiei Române de Fotbal, în 2014.

Ultima varianta avansata este un tandem între Mircea si Razvan Lucescu si a fost anuntata de Radu Naum în cadrul emisiunii “Fotbal Club”, de pe Digi Sport 1.  “La un moment dat, în campania lui Gica Popescu, ne gândeam la solutia Mircea Lucescu. Eu am venit cu ideea si noi o aveam de mai multa vreme în cap. Ne gândeam ca Mircea Lucescu sa antreneze si acolo si sa ajute si fotbalul românesc. Daca va fi director tehnic, înseamna ca nu va sta în România si va putea sa o antreneze pe Sahtior. Razvan ar fi aici, cu o echipa puternica, cu experienta din toate punctele de vedere, dar cred ca trebuie sa ne gândim la un proiect pe 5-6 ani, pentru ca nu îi vad pe domnul Lucescu si pe Razvan venind doar pentru o campanie”, a spus Ilie Dumitrescu.

“Ar fi o lovitura de imagine fantastica pentru FRF, daca l-ar aduce director tehnic pe Mircea Lucescu si antrenor pe Razvan Lucescu. Vad capacitatea ca cei doi sa construiasca ceva. Am o mare încredere în Mircea Lucescu, pentru tot ceea ce a realizat la Sahtior si în fotbalul românesc, pentru cum ne-a reprezentat”, a mai spus fostul international.

O alta varianta este ca Viorel Moldovan sa treaca pe postul de antrenor principal. În acest moment, fostul atacant este unul dintre cei trei secunzi ai lui Anghel Iordanescu. Mircea Lucescu (70 de ani) si Razvan Lucescu (46 de ani) au trecut amândoi pe la cârma echipei nationale a României, ca selectioneri. Primul a pregatit prima reprezentativa în perioada 1981-1986. Timp de un an, a activat în paralel si la Dinamo (1985-1986), iar acum se speculeaza ca ar urma sa ramâna ca antrenor si la Sahtior. Îi expira contractul cu ucrainenii la finalul acestui sezon, dar sunt sanse mari sa si-l prelungeasca, caz în care va lucra în paralel la nationala si la Sahtior.

Razvan Lucescu a antrenat România din aprilie 2009 pâna în iunie 2011, cu un bilant de 3 victorii, 4 egaluri si 3 înfrângeri în cele 10 meciuri oficiale. Si lui îi expira în iunie contractul cu grecii de la Skoda Xanthi, astfel ca ar fi disponibil pentru un angajament dupa asteptata plecare a lui Iordanescu, dupa Campionatul European din vara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img