marți, 19 martie, 2024

Varsta de la care trebuie sa fii foarte atent la ceea ce trebuie sa mananci

Distribuie:

Publicat:

Varsta de la care trebuie sa fii foarte atent la ceea ce trebuie sa mananci. Modul in care mananca afecteaza diferit sanatatea psihica a tinerilor si a batranilor, potrivit unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Binghamton, Statele Unite ale Americii.

Varsta de la care trebuie sa fii foarte atent la ceea ce trebuie sa mananci. Starea de spirit a tinerilor din grupa de varsta 18-29 de ani pare sa fie cel mai usor modificata de consumul de carne, pe cand dupa 30 de ani fructele si evitarea alimentelor care activeaza sistemul nervos sipatic—cafea, alimente cu index glicemic ridicat, sunt cauzatoare de schimbari de viziune asupra lumii.

Varsta de la care trebuie sa fii foarte atent la ceea ce trebuie sa mananci. Cu alte cuvinte, carnea ii face fericiti pe cei foarte tineri, iar dupa pragul de 30 de ani este bine sa mancam foarte sanatatos daca vrem ca sistemul nostru nervos sa functioneze corect. Activitatea fizica este si ea importanta pentru ca ajuta la formarea de serotonina si dopamina, care ne aduc zambetul pe buze si gandurile bune.

Varsta de la care trebuie sa fii foarte atent la ceea ce trebuie sa mananci. Odata cu trecerea anilor, radicalii liberi sunt produsi in cantitate mult mai mare si creste nevoia de antioxidanti, care le mai reduce din efecte. Radicalii liberi au efecte negative si la nivelul creiului. Mai mult, varsta inaintata scade si rezistenta la stres si, atunci cand consumam alimente care bogate in carbohidrati sau cafeina, avem toate sansele sa devenim extrem de nervosi si iritati.

sursa: gustarte.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img