News Flash:

Varujan Vosganian, ATAC FEROCE la Iohannis: Induce o stare de ura, de intoleranta, dusmanie si radicalism. Ne intoarce la insangeratii ani '90

25 Martie 2019
736 Vizualizari | 0 Comentarii
media 142385622470146400

Liderul ALDE Iaşi, deputatul Varujan Vosganian, susţine că referendumul propus de preşedintele Klaus Iohannis este o agresiune la adresa unităţii de conştiinţă a românilor şi că mesajele şefului statului amintesc de cele ale lui Iliescu din anii '90.

Varujan Vosganian a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, că, prin mesajele sale, preşedintele Klaus Iohannis “încearcă să ne împingă înapoi, către anii '90“, conform News.ro.

“Există o similitudine între mesajele lui Ion Iliescu din perioada ianuarie-iunie 1990 şi mesajele de astăzi ale lui Klaus Iohannis.(…) Iohannis pregăteşte anul electoral, încercând să inducă o stare de ură, de intoleranţă, duşmănie şi radicalism. Ne întoarce la însângeraţii ani 90“, a afirmat liderul ALDE Iaşi.

Varujan Vosganian consideră că preşedintele României îi împarte pe români în două categorii, cei de bună-credinţă şi care sunt cu el şi ceilalţi, care nu sunt cu el şi care n-ar fi de bună-credinţă.

“De data asta ar trebui să ripostăm. Această declaraţie, prin viziunea pe care o induce, este la fel de periculoasă ca agresiunile la adresa statului de drept. Am citit câteva din declaraţiile lui Ion Iliescu, făcute în 28 ianuarie 1990, în salutul său la adresa minerilor din 14 iunie 1990, în felul în care el saluta oamenii de bună-credinţă şi îi condamna pe toţi ceilalţi. Klaus Iohannis, prin susţinerea pe care o dă structurilor oculte şi prin felul în care îi împarte pe români, ne reîntoarce la începutul anilor '90. Din păcate, comportamentul fanatizat şi slugarnic al unor partide ne duce în aceeaşi zonă“, a spus Vosganian.

Liderul ALDE Iaşi a adăugat că referendumul propus de preşedintele Klaus Iohannis este “o agresiune la adresa unităţii de conştiinţă a românilor“.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 23 queries | Mysql time :0.061373 (s)