News Flash:

Vasile Chelaru, fostul sef al Politiei Barlad s-a pensionat

10 Octombrie 2016
2151 Vizualizari | 0 Comentarii
Comisarul sef, Vasile Chelaru, fostul sef al Politiei Barlad, cel care face obiectul unui dosar penal cu mai multe capete de acuzare, a iesit la pensie,incepand cu 1 octombrie.

Desi are doar 51 de ani, faptul ca a lucrat in cadrul Ministerului de Interne ii da dreptul sa se  pensioneze cu mult inaintea varstei standard de pensionare. Cu atat mai mult cu cat anchetarea sa si mai ales plasarea sub control judiciar i-au adus si suspendarea din functie, dar si interzicerea practicarii meseriei de politist pana la clarificarea dosarului.

Astfel, in luna septembrie, Chelaru a solicitat incetarea raporturilor de serviciu cu unitatea.
Si comisarul sef Marinel Galca, in varsta de 53 de ani, care a fost adjunctul sefului Politiei Barlad, iar pe parcursul lui septembrie a indeplinit si atributiile de comandant al unitatii a solicitat incetarea raporturilor de serviciu cu unitatea incepand cu data de 10 octombrie.Vis-a-vis de situatia dansului, sefii Inspectoratului General al Politiei Romane urmeaza sa se pronunte in aceste zile. Pana atunci, postul sau nu poate fi considerat vacantat.

Vasile Chelaru este cercetat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad pentru infractiunile de abuz in serviciu (o fapta), instigare la infractiunea de delapidare (cinci fapte) si instigare la infractiunea de fals intelectual (cinci fapte).

Pe 5 septembrie, el a fost ridicat cu mascatii din sedinta saptamanala de la sediul IPJ Vaslui pentru a fi dus la audieri la Parchetul Barlad. A fost retinut pentru 24 de ore si prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile,insa judecatorul a dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile. Ca urmare, pe 7 septembrie, Chelaru a fost suspendat din functia de sef al Politiei Barlad.

La conducerea PoliTiei municipiului Barlad a fost desemnat domnul comisar Sef Daniel Voinea, seful Sectiei de Politie Rurala nr. 3 Barlad.

vasile chelaru 1 octombrie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0949 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041627 (s)