News Flash:

Vasile Mihalachi, vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, acuzat de abuz in serviciu

4 Aprilie 2014
2271 Vizualizari | 0 Comentarii
Vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi complicele lui Dumitru Bzuatu, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu sise afla in fata inceperii cercetarii judecatoresti, dupa ce judecatorul de la Tribunalului Vaslui a decis ca instanta fost legal sesizata in acest caz.

Mai multe persoane din aparatul CJ-ului Vaslui sunt trimise in judecata. Vasile Mihalachi, vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, Vasile Vieru, director adjunct al Directiei Tehnice din cadrul aceleiasi institutii, Liviu Butnaru, fost director al Autoritatii Rutiere Romane (ARR) Vaslui, si Danut Ropota, referent ARR, au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu, fiind acuzati de procurorii anticoruptie ca au masluit licitatiile privind atribuirea traseelor de transport judetean. Dosarul a fost inaintat spre solutionare Judecatoriei Vaslui inca din octombrie anul trecut, insa cum la intrarea in vigoare a Noului Cod Penal, pe 1 februarie, cercetarea judecatoreasca nu a fost inceputa, magistratii au declinat dosarul Tribunalului Vaslui, competent sa judece astfel de infractiuni, potrivit noii legislatii penal.

Potrivit procurorilor DNA, “in anul 2008, inculpatii Butnaru Liviu, Mihalachi Vasile, Vieriu Vasile si Ropota Danut, care, in calitate de membri ai Comisiei Paritare Vaslui pentru atribuirea traseelor de transport public judetean de persoane, prin incalcarea atributiilor de serviciu si a legislatiei in vigoare care reglementeaza transportul public judetean, au determinat inlaturarea unor societati comerciale - operatori de transport public rutier - de la atribuirea unor trasee de transport, firme care fie au castigat licitatiile in mod legal, fie au fost impiedicate sa participe la alte licitatii. In aceasta modalitate, au fost lezate interesele legale ale operatorilor de transport public care au incercat in mod onest sa dobandeasca dreptul de a desfasura serviciul de transport public pe raza judetului Vaslui. Pe de alta parte, a fost creat un avantaj patrimonial injust pentru operatorii favorizati in suma totala de 2.659.845 lei, reprezentand sumele obtinute din operarea traseelor atribuite nelegal. Societatile comerciale ale caror interese patrimoniale au fost afectate s-au constituit parti civile in procesul penal cu suma totala de 140.000 euro”.


directiei tehnice legislatii penal butnaru liviu mihalachi vasile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036974 (s)