vineri, 29 martie, 2024

Vasile Muraru merge in fiecare primavara in Moldova, sa puna un martisor pe mormantul fostului coleg de scena, Nae Lazarescu

Distribuie:

Publicat:

De mai bine de cinci ani, de cand Nae Lazarescu s-a stins, partenerul sau de scena, Vasile Muraru, si-a creat obiceiul de a trece pe la mormantul lui in fiecare primavara. Nu-i e usor, fiindca actorul isi doarme somnul de veci in Moldova, dar legatura lor a fost puternica si Muraru simte nevoia sa-i cinsteasca memoria.

Au impartit nu doar scena, vreme de 10 de ani, ci si o frumoasa prietenie! Vasile Muraru pastreaza si acum numeroasele amintiri lasate de colegul sau, Nae Lazarescu (d. 19 decembrie 2013), caruia ii cinsteste memoria de fiecare data cand are ocazia.

Nu e primavara in care Muraru sa nu mearga la Focsani, ca sa puna un snur de martisor la mormantul fostului sau amic si coleg. Aprinde candele si asaza flori la capataiul lui, iar daca se intampla sa ajunga si iarna, potriveste pe cruce o coronita de brad.
I-a facut statuie

Actorul tine legatura cu vaduva lui Nae Lazarescu si are grija ca locul de veci sa fie mereu ingrijit. N-a ratat nici o pomana, insa niciodata n-a facut tamtam pe marginea acestui subiect.

„Noi suntem mai modesti, mereu am fost asa. Lui nu-i placea sa iasa in evidenta. Tot timpul am fost mai retrasi. Trec de cate ori pot pe la mormantul lui”, ne-a marturisit actorul.

Vasile Muraru pastreaza si acum haina preferata a fostului sau partener, asa cum i-a promis inainte sa moara, si vrea sa faca o expozitie la teatru cu tinutele si accesoriile de scena ramase de la regretatul artist.

Tot in amintirea fostului coleg, Vasile Muraru a platit, in 2017, pentru amplasarea unui bust la mormantul acestuia din Focsani. Lucrarea, realizata de sculptorul Olimpiu Peter, a costat 8.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img