sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vasiliu (Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei): Fonduri europene absorbite de un miliard de euro anul acesta

Distribuie:

Publicat:

Absorbţia de fonduri europene, la nivelul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), este, anul acesta, de aproximativ un miliard de euro, a afirmat, luni, Marius-Mihai Vasiliu, secretar general adjunct şi purtător de cuvânt al MLPDA.

Acesta a susţinut o conferinţă de presă de bilanţ.
"Anul ăsta putem vorbi şi practic ăsta este principalul mesaj pe care îl avem astăzi de transmis, de absorbţie de un miliard de euro la Ministerul Lucrărilor Publice, absorbţie în ceea ce priveşte toate programele care gestionează fondurile europene în acest minister. Avem, astfel, creşteri în toate cele trei domenii- o sumă de 60,5 milioane pe Programul operaţional capacitate administrativă, un total de 128 de milioane pe Programele de cooperare teritorială şi, totodată, 823 de milioane de euro declarate către Comisie pe Programul Operaţional Regional", a arătat el.

Totodată, a vorbit de provocările pandemiei în 2020.

"Nu am agreat ca posibilitate suspendarea proiectelor în niciunul dintre programele gestionate de Ministerul Fondurilor Europene. A fost o ultimă variantă atunci când nu am avut altă posibilitate de pus în practică", a mai spus Vasiliu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img