marți, 23 aprilie, 2024

Vaslui : 11 copile din judet au nascut in primul semestru al acestui an

Distribuie:

Publicat:

Un raport al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui arata ca un numar de 11 fete cu varsta de pana in 15 din judetul Vaslui au dat nastere unui copil, in primul semstru al anului 2019. 

Potrivit institutiei, pe tot parcursul anului 2018 s-au inregistrat 18 nasteri la fete cu varsta mai mica de 15 ani, in timp ce un numar de 387 de adolescente cu varsta cuprinsa intre 15 si 19 ani au adus pe lume copii. 
"Fenomenul "copiilor cu copii" este unul social, pentru ca efectele nu se limiteaza la situatia unei mame sau a unei comunitati, ci vizeaza, in lant, sanatatea fizica si emoţionala a unor copii care se nasc intr-un mediu vulnerabil si supus riscurilor sociale. Pana pe 15 octombrie, Compartimentul de Evaluare si Promovare a Sanatatii va desfasura activitati de informare si educare a elevilor prin prezentari si discutii cu privire la importanta utilizarii metodelor contraceptive, a planificarii familiale, prevenirea sarcinilor nedorite si a consecintelor acestora", se arata intr-un comunicat de presa al DSP Vaslui.

Tot in primul semestru al acestui an s-au inregistrat patru intreruperi de sarcina la fete de pana in 15 ani si 60 de avorturi la categoria de varsta 15-19 ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img