News Flash:

VASLUI: 37 de medici ai Spitalului Judetean de Urgenta, dati in judecata

4 Februarie 2015
3163 Vizualizari | 0 Comentarii
Un numar de 37 de medici ai Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, inclusiv sefi de sectii, au fost dati in judecata de conducerea unitatii medicale pentru recuperarea unor sume imputate de Curtea de Conturi pentru retete compensate si gratuite eliberate ilegal pacientilor pe perioada internarii.
 
Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui a actionat in instanta, la Tribunalul Vaslui, 37 de medici din aproape toate sectiile unitatii spitalicesti, inclusiv sefi de sectii, pentru recuperarea unui prejudiciu de 37.000 de lei constatat de Curtea de Conturi in urma unui control facut la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

In fapt, SJU Vaslui imputa medicilor mii de retete decontate de CNAS si care ar fi fost eliberate ilegal in anul 2012 unor pacienti care figurau, in acelasi timp, internati in spital.
 
"La repartitia bugetului, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Vaslui ne-a oprit acea suma de 37.000 de lei, descoperita de Curtea de Conturi in urma controlului desfasurat la CNAS. In consecinta, am notificat medicii care au eliberat respectivele retete sa acopere prejudiciul. Unii dintre ei ne-au achitat, insa cei mai multi au refuzat, motiv pentru care ne-am adresat instantei", a declarat, marti, managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

In replica, medicii chemati in instanta considera ca actiunea intreprinsa de conducerea spitalului vasluian este nejustificata pe motiv ca acele retete s-ar fi eliberat la externarea din spital a pacientilor, insa plecarea acestora ar fi fost operata in calculator abia a doua zi.
 
"Toate aceste retete ne-au fost imputate din pix de catre Curtea de Conturi. In anul 2012, a existat o problema a softului, in sensul ca externarea care nu se realiza pana la ora 14.00 in documente, desi faptic se intampla, era operata in computer a doua zi. In aceste conditii, reteta eliberata de medici la externare figura ca fiind emisa in perioada in care pacientul era scriptic inca internat in spital. Acum nu este vorba de sumele de bani pe care trebuie sa le platim, ci de principii, pentru ca suntem acuzati pe nedrept ca am fi comis ilegalitati, ceea ce nu este adevarat?, a precizat presedintele Sindicatului Independent al Medicilor din cadrul SJU Vaslui, Catalina Ochisor.
 
Potrivit acesteia, sumele imputate de spitalul vasluian fiecarui medic in parte variaza intre 100 si 7.000 de lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1692 (s) | 34 queries | Mysql time :0.055228 (s)