News Flash:

Vaslui:6 aprilie a fost declarata zi de PROTEST. Solidari vasluienilor sunt persoane din toata tara cat si din strainatate.

3 Aprilie 2014
2016 Vizualizari | 0 Comentarii
In ziua de 6 aprilie, au loc simultan, peste 60 de localitati din Romania si in mai multe orase din strainatate, proteste si marsuri impotriva exploatarii gazelor de sist.In judetul Vaslui, duminica vor avea loc proteste in trei zone. Incepand cu ora 14:00 la Pungesti si Vaslui, iar odata cu orele 15:00 manifestatiile vor incepe si in Barlad.

Cetatenii s-au saturat ce alesii locali si vor cere in strada, Parlamentului si Guvernului Romaniei, interzicerea prin lege a fracturarii hidraulice in exploatarea si exploatarea hidrocarburilor, inclusiv a gazelor de sist,cat si  anularea Hotararilor de Guvern in aceasta privinta.

“Frenezia extragerii resurselor condamnã Romania la poluare ireversibilã, iar autoritatile, in loc sa-si indeplineascã atributiile, sunt mai degrabã complice. Interesele unor companii precum Chevron, Gazprom si OMV Petrom primeazã, iar cetatenii sunt singurii care pot sã tragã un semnal de alarmã, pentru protejarea mediului, dar si pentru respectarea principiilor democratice si a drepturilor omului” a declarat unul din organizatori.

Aproape o sutã de ONG-uri si grupuri informale participã la organizarea Zilei Nationale de Luptã impotriva Fracturãrii Hidraulice, printre care 70 de ONG-uri grupate in Coalitia pentru Mediu, Miscarea de Rezistentã de la Pungesti, Asociatia Romania Fãrã Ei, Comunitatea Uniti Salvãm, Academia Civicã Bihor, Asociatia Romania Vie, Asociatia Femeilor Universitare, Asociatia Cetatenilor Abuzati din Romania, Dobrogea, Miscarea Nationala de Rezistentã, Centrul de Interventie Civicã, precum si primari si preoti din zonele afectate de lucrãrile privind explorarea si exploatarea gazelor de sist.

romania vaslui pungesti barlad chevron gazprom omv petrom
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1013 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034308 (s)