News Flash:

VASLUI: Actiune pentru prevenirea evaziunii fiscale in domeniul operatiunilor cu produse cerealiere si de panificatie

28 Iunie 2015
1839 Vizualizari | 0 Comentarii
Politia Romana actioneaza permanent pentru combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul operatiunilor economice cu produse cerealiere si de panificatie.

In aceasta saptamana, politistii Serviciului de Ordine Publica au organizat o noua actiune de verificare a activitatii agentilor economici si persoanelor fizice, in legatura cu modul de comercializare a produselor agricole, de patiserie si panificatie, pentru  protejarea populatiei impotriva unor practici ilicite. Verificarile au avut in vedere si legalitatea efectuarii transportului de marfuri si respectarea normelor in vigoare privind traficul rutier.

Activitatile de control au fost efectuate de politisti pe raza Sectiilor Rurale 1 Vaslui, 3 Barlad4 Husi si 6 Negresti.

Politistii au efectuat controale la 52 agenti economici care desfasoara activitati in acest domeniu si la 12 producatori agricoli individuali. Au fost verificate si 95 de mijloace de transport, in cele 10 filtre instituite pe raza  mai multor localitati rurale.

In urma controalelor, politistii au aplicat 118 sanctiuni contraventionale, dintre care 27 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, 84 la O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si 7 la alte acte normative. Valoarea totala a sanctiunilor contraventionale aplicate este de 35.664 lei.
   
Politistii au ridicat in vederea confiscarii bunuri (produse de panificatie,   legume, tigarete avand aplicate timbre de Republica Moldova, produse de uz casnic), in valoare totala de 3.930 lei, pentru care nu existau documente legale de

provenienta. De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscarii si produse alimentare, expuse spre vanzare, avand termenul de valabilitate expirat.

La actiune au participat politisti din cadrul structurilor de ordine publica, de investigare a criminalitatii economice si politie rutiera.

Politistii Sectiei de Politie Rurala 3 Barlad au intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, in urma controlului efectuat la o societate comerciala cu punct de lucru in satul Popeni, comuna Zorleni.  Politistii au constatat faptul ca gestionara detinea in vederea comercializarii tigarete purtand timbre de accize din Republica Moldova. In consecinta, au fost intocmite acte procedurale cu privire la savarsirea infractiunii de „colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia”, fapta prevazuta de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al Romaniei.

3 barlad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015509 (s)