marți, 16 aprilie, 2024

Vaslui : Actiuni de prevenire si limitare a infectiei cu virusul COVI-19

Distribuie:

Publicat:

Peste 180 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat în ultimele 24 de ore, la nivel județean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei CO-VID19.

În vederea prevenirii răspândirii virusului Covid 19, Inspectoratul de Politie Județean Vaslui, cu sprijinul Instituției Prefectului, Jandarmeriei și Poliției Locale, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost derulate un număr de 12 misiuni specifice și organizate 4 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele precum și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunii au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare în mijloacele de transport în comun pe timpul stării de alertă.

    În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 73 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 106 mijloace de transport și au fost legitimate 385 de persoane, în total au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.730 de lei.

    Echipele de control au depistat 82 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020, cu amenzi în cuantum de 5.500 lei.
    
    În acest context, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui reamintesc cetățenilor următoarele recomandări privind conduita socială responsabilă în vederea prevenirii răspândirii Covid-19.
Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri !
Suntem și vom fi prezenți în toate zonele din judetul Vaslui.
Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu !
Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii.
Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, astfel vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur !
Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante.
Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img