vineri, 29 martie, 2024

VASLUI:Actiuni pentru siguranta calatoriilor cu trenul

Distribuie:

Publicat:

Politistii de la transporturi actioneaza permanent pentru siguranta cetatenilor care calatoresc cu trenul si pentru siguranta si verificarea legalitatii transporturilor de marfuri.

Politistii Biroului Judetean de Politie Transporturi Vaslui impreuna cu politisti rutieri, jandarmi si reprezentanti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Vaslui au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea calatoriei frauduloase, mentinerea ordinii si linistii publice, combaterea cersetoriei, vagabondajului si a comertului ambulant neautorizat.

Politistii au efectuat controale la agenti economici din complexele statiilor CFR si au desfasurat activitati de patrulare pe trenurile de calatori. In urma actiunii politistii au constatat 2 infractiuni si au aplicat 6 sanctiuni contraventionale.

Politistii l-au identificat pe L. Sterica, in varsta de 36 de ani, din municipiul Barlad, acesta fiind banuit de comiterea unei infractiuni de furt. Fapta a fost comisa in ziua de 7 august a.c., in incinta unui bar aflat in complexul statiei CFR Barlad, de unde au fost sustrase 2 telefoane mobile, in valoare de aproximativ 3.000 lei. Bunurile sustrase au fost recuperate si predate persoanei vatamate.

In urma unui control efectuat la agentii economici din complexul statiei CFR Barlad, politistii Postului de Politie Transporturi Feroviare Barlad si specialistii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Vaslui au identificat un tanar, in varsta de 23 de ani, care lucra fara forme legale la o societate comerciala. In cauza urmeaza a fi dispuse masurile legale in conformitate cu prevederile Codului Muncii.

De asemenea, pe peronul statiei CFR Vaslui a fost identificat un minor in varsta de 15 ani, care plecase de la domiciliu. Acesta a fost predat reprezentantilor Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui.

Recomandari ale politistilor pentru o calatorie cu trenul in siguranta:
Pentru a preveni furturile de bagaje si din buzunare, in statiile de cale ferata, cand va aflati la ghiseele caselor de bilete ori in alte puncte aglomerate,      asigurati-va banii, bagajele sau alte valori.
Nu incredintati bunurile personale si bagajele unor persoane necunoscute!
Nu expuneti bunurile de valoare pe care le aveti asupra dumneavoastra si observati reactia persoanelor din jur cand manipulati valori.
Nu lasati gentile si bagajele nesupravegheate, pe scaun, in compartiment, pe culoarul vagonului ori in salile de asteptare ale garilor! Evitati sa adormiti in tren ori in salile de asteptare, daca nu sunteti in compania altor persoane cunoscute!
Nu achizitionati bunuri de la vanzatorii ambulanti!
Nu dati detalii despre bunurile de valoare pe care le aveti asupra dumneavoastra persoanelor cunoscute de putin timp, in timpul calatoriei ori cat asteptati in gari si aerogari.
In cazul in care ati fost martorul ori victima unei infractiuni comise in trenurile de calatori sau in statii, adresati-va imediat celei mai apropiate unitati de politie transporturi sau sunati gratuit la 112!
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img