sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vaslui – ACTIVITATE CU CARACTER PREVENTIV DESTINATĂ COPIILOR 

Distribuie:

Publicat:

În dimineata zilei de sambata, 21 august, polițiștii rutieri din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși și orașul Negrești au organizat ateliere de educație rutieră pentru copii.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, împreună cu polițiștii Biroului de Siguranță Școlară și cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au organizat în această dimineață, începând cu ora 10:00, activități de educaţie rutieră dedicate celor mici. 

Copiilor le-au fost prezentate principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice și semnificaţia indicatoarelor rutiere. Totodată, cei mici au fost sfătuiți să traverseze drumurile publice prin locurile marcate şi să se asigure înainte de a traversa, să nu păşească pe trecerea de pietoni înainte de a fi siguri că o pot face în siguranţă, chiar dacă semaforul are culoarea verde. 

Polițiștii le-au reamintit copiilor echipamentele obligatorii care trebuie să se regăsească în dotarea bicicletelor şi echipamentul necesar pentru protecţia personală, dar și faptul că nu este indicat să folosească tableta, telefonul mobil sau alte dispozitive electronice atunci când traversează un drum public, întrucât acestea le pot distrage atenția, și nici să traverseze drumul în fugă. 

Pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere, polițiștii vasluieni recomandă celor mici: 

– Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, etc.)! 

– După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi îmbrăcăminte de culoare deschisă sau cea reflectorizantă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor! 

– Nu staţionaţi pe bordura trotuarelor deoarece vă puteţi dezechilibra şi ajunge în faţa maşinilor! 

– Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni! Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea! 

– Acolo unde sunt instalate semafoare, aşteptaţi cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi traversați numai pe această culoare! Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri. 

– În intersecţiile unde nu există semafor, traversarea se va face numai pe la colţul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nicio maşină din ambele sensuri de circulaţie. 

ATENŢIE! Dacă se apropie de trecerea de pietoni maşinile de Poliţie, Salvare sau Pompieri, NU TRAVERSAŢI, chiar dacă semaforul arată culoarea verde!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img