vineri, 29 martie, 2024

VASLUI: Afacere infloritoare pe spatele familiilor indoliate!

Distribuie:

Publicat:

Ionut Sarbu, autopsier la Morga Spitalului de Urgenta din Vaslui, stie cel mai bine ca afacerile din industria pompelor funebre sunt infloritoare, iar profiturile nu sunt deloc mici. Chiar daca vorbim si de o concurenta acerba, domnia sa nu are de ce sa se planga. Firma detinuta de familia sa are exclusivitate.

Practic Ionut Sarbu detine monopolul pe piata din Vaslui.

Asa se face ca la Morga Spitalului de Urgenta, scandalurile sunt zilnice, dar nimeni nu ia vreo masura. Cine nu cumpara sicriu si alte lucruri necesare scoaterii unui mort de la morga, este umilit, pus sa astepte chiar si doua zile sau este trimis sa returneze sicriul cumparat de la o alta firma care nu apartine familiei Sarbu.

“Eu m-am prezentat la morga spitalului cu trei verisori sa ridicam trupul neinsufletit al tatalui meu. Aveam tot cumparat, inclusive sicriul. Dar domnul necropsier a strambat din nas. Initial ne-a spus ca se apropie ora patru si ca el termina programul, sa revenim a doua zi. Am insistat sa ne ajute, dar cand a vazut ca avem in masina un siciu a inceput sa urle. A spus ca nu este bun si ca nu ne poate da mortul in sicriul adus de noi pentru ca nu incape. Nu am vrut sa lungesc vorba si sa fac scandal. M-am dus la Moara Greci, la o firma, acolo unde m-a trimis domnia sa si am luat alt siciur. Asa s-a rezolvat toata problema”, a spus un cetatean din Miclesti.

Si nu este singurul cazde acest gen. Rudele decedatilor sunt trimise sa doneze sume importante de bani la sotia lui Ionut Sarbu, cea care detine o firma  de pompe funebre la Moara Greci.

Isi bate joc de suferinta oamenilor

Ionut Sarbu este acuzat atat de cadrele medicale cat si de oameni simpli ca exploateaza morga Spitalului Judetean Vaslui in in_teresul firmei sotiei, fara a plati niciun fel de tribute catre spital. Sau poate ca plateste, dar sub forma de taxa de protectie. Totodata autopsierul mai este acuzat ca refuza eliberarea certificatelor de deces catre apartinatori sau altor firme de pompe funebre daca, serviciile nu sunt cumparate de la el.

“Cata vreme cumperi totul de la el sau ii dai spaga, totul merge bine, poti sa scoti mortul din spital la ce ora doresti, daca nu respecti regulile lui Sarbu, nu poti face nimic. El taie si spanzura in morga din Vaslui”, a precizat administratorul unei firme de pompe funebre.

De-a lungul timpului mai multe firme care activeaza in domeniul servicilor funerare  din Vaslui au adus acelasi acuze au_topsierului Ionut Sarbu. Acum, doi dintre administrator sustin ca sunt decisi sa depuna plangere la Directia Anticoruptie pentru a demasca afaceri ilegale ale autopsierului Ionut Sarbu, a carui sotie detine o firma de pompe funebre.

Probleme mai vechi

Anul trecut, cadavrul unui barbat in varsta de 56 de ani, decedat pe data de 9 martie a fost predat familiei de angajatii de la Morga unitatii medicale, fara sa fie supus necropsiei, cu toate ca li s-a cerut clar lucrul acesta. Angajatii de la Morga au renuntat la necropsie in momentul in care rudele celui decedat au acceptat oferta lui Ionut Sirbu, necropsier la spital, de a cumpara un sicriu de la firma de pompe funebre administrata de sotia sa. Cand si-au dat seama de eroare comisa, angajatii de la morga au solicitat sprijinul politiei pentru a aduce cadavrul inapoi, lucru care s-a intamplat abia dupa o zi, timp in care familia apucase sa imbalsameze cadavrul. „Familia a prezentat un certificat de deces eliberat de medicul de familie din sat si a plecat cu persoana decedata. Se stia ca in acest caz trebuie efectuata o necropsie, nu stiu ce s-a petrecut, dar familia a plecat cu mortul. Am anuntat Politia, a fost anulat certificatul de deces si a fost adus din nou cadavrul pentru autopsie. Familia a insistat sa mergem sa facem autopsia acasa, dar acest lucru nu este posibil”, a declarat seful Serviciului de Medicina Legala Vaslui, dr. Sorin Moldoveanu. Politistii au demarat verificari in acest caz si urmeaza sa stabileasca daca sunt intrunite elementele constitutive ale vreunei infractiuni.

Rudele barbatului decedat au povestit ca autopsierul de la morga a indicat un anumit magazin de la care sa fie cumparat sicriul si a amenintat ca, in caz contrar, cadavrul nu va fi putea fi predat. Intrebat despre aceasta situatie, seful Serviciului de Medicina Legala Vaslui a precizat ca are cunostinte cu privire la relatiile pe care autopsierii le au cu reprezentantii unor magazine de pompe funebre.

„Este posibil ca autopsierii sa aiba anumite interese la astfel de magazine. Ce pot sa spune eu? E posibil, stiu eu ce fac? Normal, nu poate nimeni obliga familia sa cumpere sicriul de la un anumit magazin”, a declarat dr. Sorin Moldoveanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img