vineri, 29 martie, 2024

Vaslui: Articole pirotehnice detinute fara drept, ridicate de politisti

Distribuie:

Publicat:

@Politistii Biroului de Ordine Publica Vaslui au ridicat in vederea confiscarii articole pirotehnice, detinute ilegal.

In cursul zilei de 21 noiembrie., politistii din cadrul  Politiei  Municipiului Vaslui, in timp ce desfasurau activitati de prevenire a comiterii faptelor de natura penala, au identificat un tanar de 17 ani, din municipiul Vaslui. Acesta detinea si oferea spre comercializare materiale pirotehnice. In urma verificarilor efectuate, politistii  au constatat ca acesta detinea in mod ilegal 12.000 de petarde.
         
 In cauza sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de efectuarea de operatiuni cu articole pirotehnice fara drept, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Obiectele pirotehnice, care fac parte din categoria a II-a, au fost ridicate in vederea cercetarilor.

Reamintim faptul ca se interzice detinerea, utilizarea si vanzarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoria a II-a, din motive de ordine, securitate, siguranta publica si pentru protectia mediului.

Orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img