News Flash:

VASLUI:Avalansa de pacienti muscati de capuse!

8 Iulie 2016
1567 Vizualizari | 0 Comentarii
Aproape toate spitalele din judetul Vaslui sunt asaltate in ultimele saptamani de pacienti intepati de capuse. Specialistii se asteptau la o crestere ca urmare a incalzirii vremii.

„Ne asteptam la aceasta crestere a numarului de cazuri, mai ales ca in weekend sI in vacanta sunt activitati multe in aer liber. In perioada aceasta tot timpul crestea numarul de intepaturi de capuse”, spun medicii.

In ultima perioda aproape 35 de adulti au ajuns la spital, dupa ce au fost intepati de diverse insecte. Persoanele care au fost piscate de capuse au avut nevoie de ajutor pentru extragerea insectei din piele. Au fost inregistrate sI cazuri de pacientI care au fost intepati de paianjeni sau tantari sI au dezvoltat o reactie alergica. Pe de alta parte, din cauza temerilor cauzate de bolile ce se sunt transmise prin intermediul insectelor, tot mai multi vasluieni solicita ajutor medical specializat.

„Am avut cazuri in care veneau cu o piscatura de tantar mai umflata sau disperati cu capul de capusa infipt in genunchi si se rugau sa-i ajutam pentru ca se tem ca iau cine stie ce boli”, spune un cadru medical.

 In acelasi interval, la spital au ajuns sI copii, care au fost muscati de capusa sau intepati de insecte. Intepaturile de insecte si paianjeni se manifesta local, prin aparitia unor zone rosii, mai mult sau mai putin dureroase. Aceste reactii sunt normale si au o durata variata, de la cateva ore la cateva zile. Exista si pacienti care au reactii mai intense la intepaturile de acest tip, organismul lor fiind mai sensibil. Medicii recomanda compresele cu gheata, aplicate nu direct pe piele ci prin intermediul unui bumbac, precum si administrarea unor antihistaminice usoare impotriva alergiei sau analgezice. In cazul intepaturii de capusa trebuie sa va prezentati imediat la medic daca in jurul muscaturii apare un cerc rosu, asa numitul eritem in forma de tinta. In ultimele saptamani, la medic au ajuns tot mai multe adolescente cu stari de lesin. Majoritatea argumenteaza stresul examenelor ca fiind cauza starii de rau, dar sunt si multe cazuri in care fetele pur si simplu se infometeaza ca sa arate, in propria conceptie, mai bine. Perioada de vara este cea in care medicii se confrunta indeosebi cu astfel de cazuri, date fiind temperaturile calde, insa atentioneaza ca acest „trend” al fetelor de a slabi prin orice mijloace, poate deveni periculos pentru sanatate. Medicii recomanda curatarea mainilor si a picioarelor, a hainelor si mai ales folosirea de spray-uri anti-capuse, care se pot aplica atat pe piele, cat si pe haine.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0908 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030299 (s)