joi, 25 aprilie, 2024

Vaslui: AVOCATUL POPORULUI S-A AUTOSESIZAT IN CAZUL COPILEI MALTRATATA DE MAMA

Distribuie:

Publicat:

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in cazul unei fete de 13 ani, din judetul Vaslui, care ar fi fost legata cu lantul de copac si arsa cu fierul de calcat.

Sesizarea din oficiu a fost facuta dupa ce presa a relatat despre abuzurile la care ar fi fost supusa minora si vizeaza posibila incalcare a art. 49 din Constitutia Romaniei privind protectia copiilor si a tinerilor si a prevederilor Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

“Abuzurile si relele tratamente la care sunt supusi copiii din zonele sarace ale tarii nu sunt doar in statistici. Acest fapt este demonstrat de un nou caz revoltator din localitatea vasluiana Floresti al unei copile de 13 ani care, conform celor marturisite de ea si constatate de catre autoritati, avea o viata de calvar chiar langa cea care i-a dat viata. Fata era batuta adesea de catre mama sa care, uneori, pe fondul consumului de alcool, ar fi recurs si la masuri extreme pentru a-i aplica corectii fiicei sale. Astfel, femeia o lega de copac sau o ardea cu fierul de calcat. Evident, mama copilei, care recunoaste ca o mai ‘pisca’ pe fiica sa, neaga vehement cele spuse de catre fata. Acum, atat Politia cat si Directia pentru Protectia Copilului fac anchete in paralel pentru a vedea cate din cele marturisite de catre fata de 13 ani sunt adevarate. Cazul copilei de 13 ani era de mai multa vreme in atentia autoritatilor locale din comuna Poienesti, din cauza abuzurilor la care era supusa de catre mama sa. Reprezentantii primariei nu au intervenit insa pana cand fata nu a cerut sa fie luata din locuinta unde si asa, potrivit celor marturisite de ea, nu isi mai avea locul’, se arata intr-un comunicat de presa remis AGERPRES de Avocatul Poporului.
Femeia de 49 de ani este cercetata penal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img