vineri, 19 aprilie, 2024

VASLUI:Baterii antigrindina in doua sate din judet

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Agriculturii aloca aproximativ  o jumatate de milion de euro pentu patru baterii antigrindina ce vor fi amplasate in judetul Vaslui.

Autoritatea pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor opereaza investitiile in satele Cretesti, Bunesti Averesti, Solesti si Codaesti.

Aproximativ 120.000 de hectare vor fi protejate de fiecare punct de lansare de combatere a grindinei in valoare de 100.000 de euro.

Sistemul antigrindina din Romania este functional pe o suprafata de 270.000 de hectare de culturi agricole, dar suprafata totala care ar trebui protejata de pagubele provocate de caderile de grindina se ridica la doua milioane de hectare.

Acolo unde sunt lansate rachete antigrindina, care sunt de fapt vectori cu ioni de argint, protectia culturilor este de 80-90% pe un areal de 15-20 de kilometri patrati.

Pentru constructia a doua dintre bateriile antigrindina ce vor fi amplasate in Cretesti si Bunesti-Averesti, licitatia a fost castigata deja de SC Comconstruct Vaslui, cu un contract de 700.000 de lei si beneficiar, Centrul Zonal de Coordonare “Moldova” Iasi.

La nivelul judetului Vaslui, bateriile antigrindina vor face parte din Grupul de Combatere Husi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img