joi, 25 aprilie, 2024

Vaslui : Cadru didactic condamnat dupa ce a batut doua fetite

Distribuie:

Publicat:

 

Invatatorul Aurel Taralunga, a fost gasit vinovat si condamnat pentru purtare abuziva dupa ce a agresat fizic doua eleve de clasa a-III-a.

 

Sentinta vine la distanta de sase ani de la incident.

 

Invatatorul a fost gasit vinovat de savarsirea a patru fapte de agresiune. La momentul incidentului, el i-a rupt o ureche unei fetite. Familia micutei a cerut instantei sa-l oblige pe dascal sa achite daune morale pentru suferintele cauzate copilei. Instanta a admis numai in parte solicitarea, obligandu-l pe acesta sa plateasca elevei doar 500 de lei, cu titlu de daune morale. Judecatoria Vaslui a decis totodata, condamnarea invatatorului la un an de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pentru o perioada de doi ani.

 

Incidentul s-a petrecut in anul 2014, la scoala din satul Delesti, comuna Cozmesti. Rudele victimelor spun ca invatatorul le-a agresat pe fete deoarece nu stiau sa raspunda la intrebari. In replica, el spune ca este victima unor razbunari. Ancheta ulterioara insa, a scos la iveala faptul ca dascalul nu este la prima situatie de acest gen si ca, elevii din clasa invatatorului au fost surprinsi timorati la orele de curs.

Decizia magistratilor nu este definitiva.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img