vineri, 29 martie, 2024

Vaslui: Coada la APIA pentru depunerea cererilor unice de plata

Distribuie:

Publicat:

 

Prima saptamana de la debutul Campaniei de depunere a Cererilor Unice de Plata, la centrele locale si cel judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Vaslui, a scos din case nu mai putin de 1.462 de fermieri, in conditiile in care pentru aceasta perioada fusesera programati 1.237 de fermieri vasluieni.

 

Cu putin peste 7% din totalul de 20.761 de fermieri au raspuns pozitiv invitatiei APIA pentru a accesa subventii pentru agricultura.

 

Micii fermieri au depus cereri pentru o suprafata totala de 3.417 ha, insemnand 1,37% din suprafata de 250.025 ha de teren pentru care se estimeaza ca vor fi accesate aceste fonduri nerambursabile.

 

Ritmul de prezentare la birourile APIA a depasit asteptarile autoritatilor motiv pentru care acestea lanseaza un nou apel : "Reluam totusi apelul adresat fermierilor de a se prezenta la data si ora la care sunt programati, conform invitatei primite, pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor in Campania 2019. Reamintim ca depunerea Cererilor Unice de Plata in cadrul Campaniei 2019 se va incheia la data de 15 mai 2019, in conformitate cu prevederile OMADR nr. 69/2019, iar cei care nu se prezinta pana la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA", a declarat directorul executiv APIA Vaslui, Razvan Arteni.

 

Reamintim faptul ca cererile in care fermierii solicita o suprafata mai mare de 50 de hectare de teren agricol se depun la Centrele judetene APIA, iar cererile pentru o suprafata mai mica sau egala de 50 de hectare, se depun la centrele locale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img