News Flash:

Vaslui: Cresc facturile la apa! Vom plati mai mult pentru apa si canalizare.

22 Martie 2014
1328 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Local (CL) Vaslui a adoptat, in sedinta de ieri, proiectul de hotarare privind majorarea tarifelor la utilitati. Astfel, pretul apei potabile livrate in municipiul Vaslui va creste de la 2,98 la 3,46 lei/metrul cub, canalizarea – de la 0,58 la 0,78 lei/metrul cub, iar epurarea – de la 0,86 la 1,13 lei/metrul cub. Totodatã, apa industrialã va fi tarifatã cu 2,56 lei metrul cub iar apa neclorinatã pompatã, cu 2,81 lei. Panã la aceastã majorare de tarife, preturile practicate pentru serviciile de alimentare cu apã, canalizare si epurare au fost aprobate printr-o hotarare a CL din 13 decembrie 2012 si aplicate de la 1 ianuarie 2013.

Cresterea pretului la apã si canalizare este motivat prin faptul cã, din luna noiembrie 2012 si panã in prezent, s-a inregistrat o serie de majorãri importante ale costurilor pentru asigurarea utilitatilor. In acelasi timp, se urmareste amortizarea lucrãrilor de reabilitare si extindere efectuate in infrastructura publicã de apã si canal, precum si investitiile in alte surse in patrimoniul propriu (utilaje si echipamente necesare exploatãrii si intretinerii sistemului, mijloace de transport pentru interventii in caz de avarii si exploatare a sistemelor de apã-canal).

 „Cresterea mentionata a fost cauzatã si de scãderea productiei fizice, ca urmare a incetarii activitatii unor mari agenti economici (Termica, Varotex, Sonic Fashion etc.) si a reducerii activitatii unor mari agenti economici (Vastex, Ulerom, Ilvas, Confectii etc.), a unor intreprinderi mici si mijlocii, precum si ca urmare a reducerii consumurilor la populatie, din cauza situatiei economico-sociale dificile din ultima perioadã “, s-a mentionat in hotararea adoptatã cu majoritate de voturi.

Mai multe pe: Monitorul de Vaslui.

consiliul local vaslui ap -canal vastex ulerom ilvas
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016292 (s)