marți, 19 martie, 2024

VASLUI: Cum isi bate joc Vasile Paval de 20 de milioane de euro

Distribuie:

Publicat:

@Firmele capusa agreate de baronii PSD, distrug infrastructura.

Soferii care au circulat in ultimele zile pe drumurile judetului au constatat, ca in fiecare an de altfel, ca unele sosele s-au umplut de gropi. Dupa o iarna scurta, dar cu zapada din belsug, avem parte de gropi pe masura. Topirea zapezii si a ghetii scoate la iveala adevarate cratere in asfalt. Pe multe din ele soferii nu au nicio sansa sa le ocoleasca. Fie sunt una langa alta, fie sunt mascate de balti. Oricine circula cu masina pe drumurile din Vaslui nu are nicio sansa sa scape fara o vizita la service. Se ajunge aici din cauza lucrarilor de proasta calitate. Fie ca vorbim de orasul Vaslui ori de alte zone din judet, cu greu putem gasi strazi care sa nu aiba cel putin o groapa. Si asta in conditiile in care, asfaltarea a fost incheiata la finele lui 2016. Nici macar o jumatate de an nu tine asfaltul.

Unele drumuri fie ca vorbim despre orase ori sate arata ca dupa un bombardament, mai ales acum, dupa ce zapada incepe sa se topeasca sI lasa in urma gropi si mult noroi. „Este perioada in care avem mai multi clienti. Sunt pene multe, cate o janta stramba. Ar mai fi bielete strambe, un cap de bara, un pivot rupt. La un impact puternic, se duce roata”, spune un mecanic. Daca soferii aduc dovezi care sa ateste ca si-au avariat autoturismele din cauza infrastructurii rutiere, atunci pot sa-si recupereze banii pe care ii platesc pentru reparatii. Chiar daca pe majoritatea drumurilor din judetul Vaslui zapada este inca prezenta, se pot vedea foarte bine urmele lasate de iarna in asfalt. Ca in fiecare an cauzele care au dus la aparitia gropilor sunt ciclurile repetate inghet-dezghet, presiunea utilajelor de deszapezire si materialele antiderapante. Covorul asfaltic de pe unele drumuri ramane amintire, prezentul fiind al gropilor. Cei mai afectati de aceasta situatie sunt soferii care nu au decat sa-si dovedeasca abilitatea in a ocoli gropile si mormanele de zapada ramase la marginea soselelor. In municipiul Vaslui spre exemplu, unele strazi sunt pline de gauri, amintiri lasate de constructorii agreati de primarul Vasile Paval.

Vasluiul a beneficiat de un amplu program de modernizare prin aplicarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana. 20 de milioane de euro au intrat in infrastructura municipiului. In multe din zonele in care s-a refacut infrastructura, acum se circula destul de rau. Soferii spun ca s-au saturat de hotii si de minciunile autoritatilor. ”An de an, cei care au fost la Putere tot au carpit strazile astea. E normal ca nu aveau cum sa mai tina”, ne-a spus un sofer. Daca strazile principale nu sunt atat de afectate de multitudinea de gropi, pe cele din cartiere ciruclatia este practic imposibila. ”Nu am mai vazut asa ceva niciodata. Nu se mai poate circula. iti rupi masina in gropi si te umpli de nervi. Este un dezastru”, afirma un alt sofer.

Cine asfalteaza la Vaslui

Ciprian Safir, administrator respectiv asociat la firmele Conbetas si Star Construct, societati a obtinut de-a lungul anilor, direct sau prin subcontractare lucrari finantate de Consiliul Judetean Vaslui, dar si de Primaria Vaslui. Practic, primarul Vasile Paval a avut grija sa ii dea acetuia pe mana bugetul orasului. Din cauza lui Safir, Emil Savin a fost inlaturat de primarie in 2011 de la o lucrare de anvergura in oras. Mama afaceristului, Ecaterina Safir, fost sef serviciu contabilitate in cadrul Consiliului Judetean (CJ) Vaslui a fost acuzata de Agentia Nationala de Integritate (ANI) de infractiunea de conflict de interese. Ea a fost acuzata ca a semnat doua contracte de lucrari in valoare totala de 854.650,24 lei incheiate intre CJ Vaslui si SC Conbetas SRL Vaslui, societate in cadrul careia fiul acesteia detine functia de administrator si calitatea de asociat. Intre timp, Ecaterina Safir s-a pensionat i-ar procesul cu ANI este suspendat pana la solutionarea plangerii penale forumalte impotriva sa.

Safir, ca si alti membrii ai familiei sale care au avut pe mana banii judetului, sunt invatati sa faca tot felul de mismasuri ca sa pacaleasca statul. Asta a facut Ciprian Safir, un constructor care isi bate joc de angajatii pe care ii remunereaza cu sume derizorii. Safir este omul de casa al primarului Vasile Paval. Mai mult el si-a construit casa in curtea baronului PSD Dumitru Buzatu, cei doi fiind vecini. La domiciliile personale ale politicienilor vasluieni, Safir a facut o sumedenie de lucrari. In ultimii ani Ciprian Safir a prins cam toate lucrarile care trebuiau facute cu bani de la Primaria Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img