joi, 25 aprilie, 2024

Vaslui:De ce nu doarme prefectul noaptea?

Distribuie:

Publicat:

O cisterna plina cu GPL, din Republica Moldova, s-a rasturnat aseara pe DE581, pe raza localitatii Valea Grecului. Imediat, pompierii de la Sectia Husi, sprijiniti de colegi de la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU), au intervenit la locul producerii evenimentului, pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

La fata locului a fost prezent si prefectul judetului Vaslui, Isabel Bogdan, care a coordonat intreaga operatiune, alaturi de inspectorul sef al IJSU, col.Gheorghe Blagoci, si seful Sectiei Husi, capitan Bogdan Apetrei.

”La ora 22 am fost instiintat de catre Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta despre eveniment. In zona au fost asigurate toate masurile de prevenire, tinand cont ca existau premisele unor scurgeri de gaze. S-a circulat pe un singur sens de mers, iar ambulantele au fost dirijate pe un drum secundar. Circulatia a fost oprita doar in momentul cand a fost transvazata cantitatea de GPL intr-o alta cisterna, ajunsa din R. Moldova, dupa care s-a reusit, cu ajutorul unei macarale adusa de la o firma privata, sa repunem pe picioare autotrenul si sa-l urcam pe un trailer, pentru a degaja drumul. In acest moment se circula normal pe DE581.Multumesc lucratorilor de la E.ON, care ne-au pus la dispozitie un generator electric, astfel incat operatiunea de transvazare sa se desfasoare in conditii normale. La multumesc si colegilor de la Politia Rutiera, Detasamentul de pompieri Husi si IJSU, pentru modul cum au actionat.Participantilor la trafic le cer scuze pentru disconfortul creat”, a declarat prefectul Isabel Bogdan.

Nu au fost inregistrate victime si nici scurgeri din cisterna. Cauzele producerii evenimentului sunt viteza si defectiunile tehnice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img