vineri, 19 aprilie, 2024

VASLUI: Demonstratie de baschet in scaun rulant

Distribuie:

Publicat:

Cu sprijinul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret (DJST) Vaslui si a Liceului Teoretic “Emil Racovita” (LER) Vaslui, ieri a avut loc evenimentul ”Demonstratie de baschet in scaun rulant”, organizat de Fundatia Motivation Romania.
Evenimentul si-a propus sa aduca in atentia publicului abilitatile pe care le au persoanele cu dizabilitati, sa promoveze beneficiile sportului si sa aduca impreuna oameni uniti de aceeasi pasiune pentru miscare.
Spectatorii au avut ocazia sa asiste la un altfel de meci de baschet, in care driblingul si aruncarea la panou se executa diferit, dintr-un scaun rulant, dar aduc aceeasi satisfactie echipei.
Demonstratia de baschet in scaun rulant este organizata in cadrul proiectului „ACCESS – Dobandirea de competente esentiale pentru dezvoltarea de servicii eficace oferite utilizatorilor de scaun rulant”, pe care Fundatia Motivation Romania il desfasoara in parteneriat cu organizatia World Vision. 
Proiectul ACCESS este implementat de World Vision in alte patru tari, El Salvador, India, Kenya si Nicaragua, si poate fi realizat datorita sprijinului generos al poporului American, prin proiectul Advancing Partners & Communities (APC), un acord de cooperare de 5 ani, finantat de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala – USAID, conform Acordului nr. AID-OAA-A-12-00047, incepand cu 1 Octombrie 2012.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img