vineri, 29 martie, 2024

Vaslui: Despre Europa, la cafea, un dialog informal despre pericolele dezinformării

Distribuie:

Publicat:

Centrul Europe Direct Vaslui, din cadrul Consiliului Județean Vaslui, a organizat astăzi evenimentul “Despre Europa, la cafea”, dedicat reprezentanților mass-media și purtătorilor de cuvânt din instituțiile publice/administrația publică locală a județului Vaslui.

Astfel, ziua de 9 Mai, ZIUA EUROPEI, a fost marcată în avans, printr-o dezbatere pe un subiect de actualitate – dezinformarea, despre impactul pe care le pot avea știrile false asupra cetățenilor județului Vaslui, dar și despre identificarea unor subiecte pe teme europene de interes atât pentru mass media, cât și pentru comunitatea locală.

Combaterea dezinformării reprezintă în continuare un topic de interes major pentru Uniunea Europeană, în special în contextul pandemiei provocate de virusul SARS-COV2 și a războiului din Ucraina, când știrile false s-au intensificat și s-au propagat cu ușurință în mediul online, dar și prin intermediul canalelor tradiționale de comunicare.

Cum să selectăm cele mai de interes și mai verificate informații despre: oportunitățile oferite de Uniunea Europeană pentru redresarea țărilor după pandemie și a compensării efectelor războiului din Ucraina, circulația în țările europene precum și multe alte întrebări au fost abordate în cadrul întâlnirii moderate de realizatorul radio, Cătălin Striblea.

Întâlnirea a fost considerată de participanți extrem de utilă, fiind lansată ideea organizării periodice a unor asemenea evenimente, la care să participe jurnaliștii, alături de comunicatori.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img