News Flash:

VASLUI: Din 1000 de absolventi, doar 79 si-au gasit ceva de munca

5 Aprilie 2015
1901 Vizualizari | 0 Comentarii
Absolventii vasluieni traiesc din somaj si pe spatele parintilor. Pana in acest moment, sute de absolventi ai liceului nu au reusit sa isi gaseasca un loc de munca pentru a putea sa devina independenti financiar. Masurile de stimulare a angajarii lor par sa fie ineficiente si fara vreun randament. Din cei peste 1000 de absolventi, doar un numar de 79 au reusit sa isi gaseasca ceva de lucru.

Dincolo de cresterea semnificativa a ratei somajului in judetul Vaslui, numarul foarte mare de tineri care mizeaza pe indemnizatia de somaj este si un indicator clar al potentialului pietei locale de locuri de munca.

“Unde te duci te intreaba de experienta si ce salariu vrei. Daca nu esti de acord cu minimum pe economie, nici nu se uita la tine. Nu e normal. Chiar am invatat degeaba. Sunt disperat. Tot ma intreb la ce am mai luat bacul, am facut meditatii, daca diploma nu ma ajuta la nimic! Daca pentru a supravietui trebuie sa muncesc necalificat pe santier, mai bine plec in lume. Macar acolo stiu ca nu-si bat joc de tine ai tai, ca sunt straini.”, a spus Daniel, un tanar somer cu diploma de bacalaureat.

Problema cea mai mare este multi dintre agentii economici vasluieni abia mai rezista in fata falimentului si se chinuie din rasputeri sa nu faca disponibilizari. In anul 2014, peste 600 de societati comerciale au disparut din judetul VASLUI.

absolventii vasluieni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1087 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032258 (s)