marți, 19 martie, 2024

Vaslui: Din sufragerie direct pe podium

Distribuie:

Publicat:

Vasluiul apare pe harta lumea judo-ului romanesc, gratie antrenorului Octavian Ghiurtu. Elevii acestuia au avut parte de cel mai bun an de cand judo-ul a fost reactivat la nivel de municipiu.

La recentele Campionate Nationale, ce au avut loc la Timisoara, numele Vaslui a fost strigat de doua ori, gratie copiilor Alexandru Casangiu si Sabina Maria Berescu. Primul a devenit campion national, Under 12, la categoria 34 kg, iar Sabina este vicecampioana si medaliata cu argint la Under 12, categoria 40 kg. Sabina Berescu este, de asemenea, beneficiara a unei burse de performanta Allianz-Tiriac, oferita de Fundatia Olimpica Romana, al carei presedinte este Andreea Raducan.

”Este o realizare unica. Poate am avut si noroc, insa am lucrat mult pe plan motivational si poate acest lucru a cantarit foarte mult in obtinerea acestor performante”, a spus Octavian Ghiurtu.

De remarcat faptul ca sportivii vasluieni, care activeaza pe Clubul ”Viitorul”, beneficiaza de conditii improprii de antrenament. Ei au la dispozitie o sala de dimensiunea unei sufragerii, cu un stalp pe mijloc si saltele, neconforme standardelor impuse de Federatia de judo, insa dorinta de afirmare a copiilor este mult mai mare.
”E aproape imposibil sa te pregatesti. Mai avem noroc de Primarie, ca ne mai sustine financiar, prin anumite proiecte. In rest, nu avem nici un sprijin. Nu mai vorbim de sala de forta sau bazin de recuperare. Acestea sunt inexistente. Vorbeam cu un coleg de la Bacau, care mi-a spus ca ei au cate doua antrenamente saptamanal la sala de forta, iar sportivii fac recuperare cel putin o data pe saptamana. Noi suntem intr-o alta lume”, a precizat Ghiurtu.

Cele doua medalii, obtinute la Timisoara, se adauga medaliei de argint (locul II) la baieti, categoria -42 kg, pe care Cosmin Cochilet, un alt judoka al Clubului Sportiv “Viitorul” Vaslui, a obtinut-o la Campionatul National de Judo de la Cisnadie, judetul Sibiu, la 11 martie 2017.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img